Usluge lekara

Mezoterapija iglama

 

mezo

 

Mezoterapija je medicinski postupak u kojem se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, mineralna i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože) koristeći mikro igle.

Kokteli za ubrizgavanje se određuju po strogo poznatim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mesto i efekat koji se želi postići. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela i šema lečenja, a to zavisi od mišljenja lekara koje lekar formira posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta.

Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije male količine u lokaliziovana područja, kako bi se postigli maksimalni rezultati. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalane neudobnosti.

 • Mezoterapija je nehiruška alternativa za lečenje celulita, mršavljenje i reoblikovanje tela (body sculpting). Postupak je i dokazano delotvoran i za podmlađivanje lica i vrata, kao i lečenje za određene vrste gubitka kose.
 • Mezoterapija – primena za telo​
 • Mezoterapija – primena na licu i glavi (za mladolikost lica se uspešno primenjuju kokteli koji ispunjavaju bore i podstiču tonus mišića donje polovine lica. Lice izgleda mlađe već posle prvog tretmana, ali je potrebno najmanje 6 za trajno mlađi izgled uz mesečno održavanje)
 • Mezoterapija – za podbradak​
 • Mezoterapija – za tamne kolutove i kesice oko očiju​
 • Mezoterapija – protiv gubitka kose kod žena i muškaraca usled delovanja hormona ili usled oštećenja hemijskim procedurama na kosi.Uspešno se tretira novonastala promena i sprečava dalji gubitak kose
 • Mezoterapija – druge primene (metoda se još primenjuje u reumatologiji, urologiji, stomatologiji i za tretiranje bolnih sindroma u sporstkoj medicini).

Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinose opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.
-Šta očekivati tokom tretmana mezoterapije i kako izgleda tretman?​
​Nakon opsežnog razgovora, analize medicinske istorije pacijenta, analize laboratorijskih analiza i detaljnog sistematskog pregleda pristupa se sprovođenju isplaniranog i prilagođenog programu lečenja. Jasno se definišu i označe problematični delovi tela, koji se zatim dezinfikuju i premažu lokalnim anestetikom. Nakon 10 min pristupa se injiciranju koktela tačno određene količine na određenu dubinu kože. ​

Mikro-injekcije su relativno bezbolne, a potencijalne nuspojave ograničene su na:

 • Osećaj toplote koji može trajati 15-20 minuta.
 • Sitne modrice u predelu uboda, koje prolaze za 1-5 dana (ovo može varirati kod nekih pacijenata)
 • Bolnost koja prolazi za 1 do 2 dana ( kod nekih pacijenata se uopšte ne javlja).

Efekti su vidljivi već posle 3 do 4 tretmana, ali za dugotrajan efekat je potrebno uraditi od 6 do 10 tretmana, a onda mesečno održavati.

 

Baby botox

 

baby_botox

 

Baby botox je potpuno novi pravac u aplikovanju, a samim tim i pristupu samom botox-u. Prošlo je vreme ukočenih i zamrznutih lica koja liče jedno na drugo. Sada se, uz „Baby Bo“, može izgledati prirodno.

Termin “Baby botox”, kao i sama procedura, najnoviji su svetski hit koji potiče iz Amerike. Zahvaljujući filmskoj produkciji, tačnije režiseru Martinu Skorsezeu koji je zahtevao da glumci koje angažuje mogu da pokažu facijalnu ekspresiju i dočaraju emociju, inoviran je tretman kojim se preciznije unosi botulinski toksin u daleko manjim dozama. Međutim, prirodan izgled nije samo težnja glumaca. Svako voli da izgleda prirodno i lepo 🙂

Ova procedura podrazumeva aplikovanje minimalnih doza botoxa na uobičajena mesta, pri čemu se zadržava pokretljivost lica (mimika), ali se ublažavaju i umekšavaju bore smejalice i bore mrštilice. Rezultati traju od 4 do 6 meseci, kada procedura može da se ponovi. Kao i kod standardnog botoxa, trajnost rezultata se povećava redovnim dolaskom na tretmane. “Baby Bo” je procedura koju možete da radite tokom čitave godine jer nije fotosenzitivna. Samo apliciranje traje svega nekoliko minuta, ali se pun efekat vidi nakon 4 do 8 dana.

Upravo ova procedura idealna je za one koje žele minimalne promene i prirodan izgled. Osim što čuva izraz lica, “Baby Bo” čuva i Vaše zdravlje jer je tretirani mišić pokretljiviji i u funkciji. Pravo vreme za početak ovog tretmana jeste kada zaključite da Vam postojeće mimične bore smetaju.

 

Botox

 

Hijaluronski-fileri-slika-za-stranicu

 

Kozmetički botoks je prečišćeni purified protein dobijen od Clostridium Botulinum bakterije. U kozmetičke svrhe botoks se koristi za uklanjanje dinamičkih bora na licu i vratu. Kada se ubrizga u mišić u vrlo malim dozama, botoks blokira nervne impulse tih mišića što prouzrokuje gubitak dinamičkih bora. Upotreba botoksa predstavlja jedan od najčešćih načina borbe sa borama u estetskoj hirurgiji. Važno je napomenuti da nestručnom upotrebom i apliciranjem botoksa  se može više naštetiti nego koristiti pacijentu. Efekat botoksa je vidljiv odmah nedugo nakon zahvata. Prvi uticaj i promenu možemo zapaziti već nakon dva dana od apliciranja, a potpun efekat je vidljiv već nakon sedam dana.
Upotreba botoksa za lice može da se prenese i na druga područja, kao što je vrat ili žlezde. Botoks će uspešno otkloniti i bore na vratu, a njegovo ubrizgavanje u predelu znojnih žlezda, smanjiće ili otkloniti pojavu znojenja u pazušnom predelu, predelu prepona, dlanova i stopala.
Kandidati za botoks su najčešće pacijenti oko 35 do 45 godina, sa dinamičkim borama na čelu (horizontalne frontalne, glabelarne vertikalne i glabelarne horizontalne bore), borama na lateralnim delovima očiju (crow’s feet) i drugim borama na licu i vratu.
Pre intervencije precizno se odrede tačke uboda koje se nalaze direktno u borama koje su upravne na mišić koji ih prouzrokuje. Prethodno pripremljeni Botox se insulinskim iglama ubrizgava subkutano ili u sam mišić. Ova intervencija je minimalno bolna i izvodi se bez anestezije. Sam tretman botoksom za lice traje oko 15-20 minuta, i vrši se veoma tankim iglicama. Pacijent može da oseti peckanje ili minimalnu bol.
Efekat botoksa počinje nakon 3 dana a pun efekat se postiže za 7 dana. Rezultat traje od 4 do 7 meseci. Što se češće ponavlja efekat duže traje .
Neželjeni efekti  su vrlo retki, a mogu biti blagi hematom, otok, crvenilo, privremena slabost okolnih mišića, pad i opuštenost okolne kože. Svi neželjeni efekti su prolaznog karaktera.

 

Hijaluronski fileri

 

hijaluron

Hijaluronski fileri se sastoje od čiste kristalne hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je bezbedna i prirodna supstanca koja se prirodno nalazi u ljudskom organizmu a 50% njene ukupne količine se nalazi u koži. To je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima kože. Hijaluronska kiselina se resorbuje vremenom, tokom prirodnog procesa starenja. Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se tokom vremena resorbovala. Fileri su, zapravo, hijaluronska kiselina u obliku gela koja se ubrizgava u kožu. Na taj način, tamo gde je potrebno, nadoknađujemo svoje sopstvene materije koje smo izgubili tokom godina.

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, a ne žele operativni zahvat. Oni su pravi izbor tretmana za muškarce i žene koje žele da odole starenju. Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica pa je to razlog za njihovu izuzetnu popularnost širom sveta. Fileri su, takođe, i bezbedno nehiruško lečenje koje ublažava ožiljke na koži dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod kože. Hijaluronski fileri se primenjuju na različite tipove kože dok se izbor tretmana za uklanjanje bora procenjuje tokom konsultacije sa lekarom.

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju direktno u kožu u malim količinama, pri čemu se koriste tanke, fine iglice. Da bismo postigli Vaš maksimalni komfor, primenjuje se lokalna anestezija. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije. Filerom se popunjava volumen kožnog nabora, tako da bore potpuno nestaju. Koža postaje glatka i vraća se mladalačka struktura lica, što čini da se osećate mlađe i prijatnije. Iskustvo pokazuje da neki pacijenti imaju nelagodan osećaj na mestu uboda, što traje par dana nakon punjenja bora. Nakon tretmana može da se pojavi crvenilo ili blagi otok, koji traje manje od 7 dana. Dok traju crvenilo i otok treba izbegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu.

Hijaluronski fileri mogu:

 • popuniti nazo-labijalne bore
 • povećati jagodice
 • popuniti obraze
 • korigovati nos
 • podići vrh nosa
 • popuniti bore na čelu i između obrva
 • popuniti bore na vratu
  popuniti bore na dekolteu, između grudi
 • popuniti borice oko očiju, tzv. “crow feet” (svračje noge)
 • regenerisati šake
 • uvećati usne
 • istaći ivice usana
 • popuniti borice iznad gornje usne
 • popuniti borice ispod donje usne
 • zategnuti viličnu liniju
 • zategnuti podvaljak
 • popuniti ožiljke od akni
 • zategnuti kožu brade
 • podići obrve i zategnuti regiju slepoočice