Nega tela

Relaks masaža

Beautiful couple enjoying in the back massage.

Relaks je blaga prijatna masaža celog tela kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Ima za cilj negovanje tela radi poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića. Idealna je za kraj naporne radne sedimce i pripremu za novu sedmicu u kojoj vas očekuju novi napori.

Masaža ni u jednom trenutku procesa ne sme boleti (masaža vezivnih tkiva je izuzetak). Naravno da se mala količina boli može pojaviti ukoliko je mišić jako napet, ali ta bol treba biti minimalna. Ako je masaža nestručna i previše bolna postiže se kontra efekat tj. mišić na kojem se radi i oni koji ga okružuju, a ponekad i čitavo telo se zbog bola grči, pa rezultat može biti pogoršanje stanje.

Prosečno trajanje masaže celog tela traje oko 1h. Parcijalna masaža traje od petnaest minuta do pola sata, a podrazumeva masažu samo jednog dela tela (npr. ruku, nogu, ramena, leđa, stopala).

 

Kavitacija

kavitacija

Ultrazvučna kavitacija jedan je od savremenih tretmana namenjenih eliminaciji celulita.

Tretman kavitacije nije namenjen generalnoj redukciji telesne težine već redukciji lokalnih masnih naslaga i celulita. Praksa je pokazala da tretiranje stomaka i unutrašnje strane butine i kolena daje najbolje rezultate, mada ni rezultati na kukovima, gluteusima i rukama ne zaostaju po kvalitetu. Ukoliko se uz kavitaciju kombinuju neke druge procedure, poput elektrostimulacije, pored smanjena obima postiže se i bolji tonus kože.

Broj tretmana je individualan i zavisi od veličine i strukture masnih naslaga. Dugotrajnije i tvrđe masne naslage potrebno je tretirati više od mekanih.

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, jer dolazi do smanjenja obima tretiranog područja od 2 do 4 cm. Rezultati tretiranog područja su trajni ako se održava približna telesna težina.

Propratni neželjeni efekti ne postoje, a kavitaciju ne mogu raditi osobe sa povišenim holesterolom i trigiceridima.

Mogu li i muškarci da računaju na dobre rezultate ? Naravno! Kod muškaraca čak dolazi do bržih i boljih rezultata. Masne naslage na bočnom trbušnom zidu koje se jako teško skidaju vežbama se mogu ukloniti kavitacijom.