Nega lica

Higijenski tretman lica

lice

Higijenski tretman lica se nezavisno od tipa kože preporučuje osobama svih uzrasta.

Tretman kvalitetnim preparatima podrazumeva sledeće:

 • piling kože lica
 • masažu lica,
 • masažu vrata i dekoltea
 • detaljna komedoekspresija (istiskivanje bubuljica, mitisera i potkožnih bubuljica)
 • maska za zatvaranje pora
 • dubinska dezinfekcija elektrodama .

Sa negom kože korisno je početi što ranije jer se time usporava proces starenja kože.
Tretman čišćenje lica preporučujemo nekoliko puta godišnje, a najidealnije bi bilo jednom u toku meseca.
Po zavšetku tretmana klijent dobija savet i preporuku preparata za zdravu kućnu negu.

 

Biološki tretman lica

bioloski

Uz pomoć specijalnih elektroda i procesa jonoforeze aktivni sastojci  se unose dublje u kožu i omogućavaju dubinsku hidrataciju, regeneraciju i revitalizaciju kože.
Biološki tretman lica podrazumeva:

 • hemijsko čišćenje
 • piling lica
 • unošenje adekvatnog seruma
 • dubinsku masažu
 • emolijentnu masku
 • hranljivu kremu

Ovakav tretman bi bilo idealno raditi jednom mesečno kod suve kože, kože koja stari, ali i preventivno na mlađoj čistoj koži.

 

Tretman lica matičnim ćelijama

maticne

Tretman matičnim ćelijama predstavlja budućnost u anti-aging nezi kože. Stem ili matične ćelije koje prirodno poseduje koža zapravo počinju da izumiru nakon tridesete godine. One najpre postaju manje aktivne i usporavaju odbrambeni odgovor naše kože te dolazi do laganih oštećenja kože i postepeno počinju da se javljuju prvi tragovi starenja.

Tretmanom matičnim ćelijama poboljšava se “arhitektura” kože, povećava proizvodnja kolagena i elastina čime se intenzivno pojačava prirodno “punjenje” bora.
Tretman lica sa matičnim ćelijama sa zadovoljstvom preporučujemo i osobama koje koriste botox, jer se na taj način produžava njegovo delovanje.

Koriste se preparati Biodroga koji osim matičnih ćelija sadrže i izoflavin, koji stimuliše stvaranje kolagena i elastina, sprečava prerano starenje kože i obnavlja njenu zaštitnu funkciju.

 

Tretmani lica voćnim kiselinama

vocne

Preterano nagomilavanje slojeva odumrlih ćelija i zadebljanje rožnatog sloja dovodi do nepoželjnih pojava na površini kože, u zavisnosti od tipa kože, genetike i godina.
Kod mlade kože sklone aknama, dolazi do zapušavanja pora, stvaranja akni i ružnog, sivog izgleda kože.

Kod tzv. zrele kože – odnosno kože koja stari, bore postaju vidljivije a izgled lica devitalizovan. Kod svih koža zadebljanje tog rožnatog sloja je znak dehidracije, vidljiv po sivkastoj, umornoj, koži bez sjaja.

Nakon tretmana voćnim kiseline dolazi do eksfolijacije (pilinga) površinskog sloja kože i ubrzane obnove ćelija epiderma.

Ono što je vrlo važno napomenuti jeste da je koža izuzetno osetljiva na sunce nakon tretmana, te ovaj tretman ne bi trebalo sprovoditi tokom leta, već su jesenji i zimski period idealni za ovaj tip tretmana.
Broj tretmana je individualan i zavisi od godina, tipa kože i problema koji se tretira. Najčešće je to oko 6, ali ne više od 10 tretmana.